Cavalleria Rusticana 2022

Nyopsætning af

Cavalleria Rusticana

21., 22. og 23. oktober 2022 på Kulturcenter Mariehøj i Gl. Holte


     Opera Nordsjælland nyopsætter den store succes Cavaleria Rusticana. Da vi satte den op i 2017, måtte vi afvise publikum, og det har vi haft det dårlig med lige siden.

Igen er det Simone Victor, der synger Santuzza, og som nogle måske hørte i sommeren 2021 i Elskovsdrikken, er hun blevet endnu bedre i mellemtiden.

Også Andreas Bigum, der i mellemtiden er blevet færdiguddannet som sanger, kunne ikke sige nej til at synge Turiddu. 

Instruktør

Jacob Beck

Dirigent:

Ulrich Stærk


     Jacob Beck er født på Fyn i 1972. Efter studentereksamen uddannede han sig til pianist på konservatorier i Odense, Hannover, New York og Århus. Han afsluttede sin solistklasse i 2002 med en række anmelderroste debutkoncerter. Som pianist har Jacob Beck optrådt flittigt som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland.

     Efter konservatorietiden specialiserede Jacob Beck sig i arbejdet med klassiske sangere inden for både lied, oratorie- og kirkemusik, men især teatermusikken, altså opera, operette og musical. Som akkompagnatør var han en årrække ansat ved både Det kgl. danske Musikkonservatorium og Opera-Akademiet ved Det kgl. Teater. Derudover er han rundt i hele landet i både koncert- og teatersammenhænge. Han har stået i spidsen for musikken for til operaer, operetter, musicals, operashows mv. for bl.a. Det kgl. Teater, Den fynske Opera, Tivoli, Københavns Operafestival, Ålborg Operafestival, Kammeroperaen, Folkeoperaen, Musikteatret Undergrunden, operakompagniet Nontardar.

     Ved siden af musikervirket har Jacob Beck på Odsherred Teaterskole uddannet sig til sceneinstruktør og arbejder i dag fortrinsvis med teater. Han har instrueret operaer, operetter og skuespil på bl.a. til Copenhagen Opera Festival, Den fynske Opera, Det kgl. danske Musikkonservatorium, Ålborg Operafestival, Krudttønden, Den jyske Kammeropera og operakompagniet Nontardar. I 10 år stod han i spidsen for "Operettebåden", som var et omsejlende og særdeles velbesøgt operetteshow i Københavns kanaler. Endvidere har han med stor succes instrueret operettekompagniet Polyhymnias forestillinger på Hofteatret ved Christiansborg de sidste 5 sæsoner, og Jacob Beck har tidligere modtaget et hæderslegat fra Vibedehusfonden for sin indsats for operette i dansk teaterliv. Af nyere instruktionsopgaver kan nævnesMozarts “Cosi fan tutte” på Kolding Egnsteater og Weyses “Sovedrikken” på Den fynske Opera.

Jacob Beck har også som instruktør haft en særlig interesse i at engagere helt unge mennesker i klassisk musikdramatik, bl.a. som sceneinstruktør på Det kgl. Danske Musikkonservatorium, MGK-operaprojekter, på scenekunstskolen Sceneklar og som instruktør af de musikdramatiske projekter på Orkesterefterskolen i Holstebro.

     Jacob Beck udfylder også en del andre roller inden for musikdramatik og formidling af denne. Først og fremmest er han en særdeles hyppigt brugt konferencier og foredragsholder. Derudover arbejder han også som oversætter af operaer for bl.a. Det kgl. Teater, Jyske Opera og Den fynske Opera og ikke mindst som selvstændig tekstforfatter. Han arbejder også som skuespiller.Endelig kendes Jacob Beck også som panelist i DR2s populære kulturudsendelse “K2”.

Kommer snart...

Korsyngemester:

Paul Frederiksen

Korindstuderingen varetages af Opera Nordsjællands faste korsyngemester siden 2013, Paul Frederiksen. Paul er uddannet sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har videreuddannet sig som korleder på Voces Academy.

For foreningen har han indstuderet La Traviata, Cavalleria Rusticana, Liden Kirsten, en række koncerter og operacaféer samt sidste års Elskovsdrikken.